Witam
Proszę o informacje jakie są dobre mikroelementy na włosy?
Pozdrawiam
Mirelka
Re: jakie jeść mikroelementy?
#2witam, żeby mieć piękne włosy to przydałoby się do dietki dołożyć aminokwasy - ich brak powoduje suchość, łamliwość, łysienie rozlane, włosy tracą połysk; węglowodany; witaminy - najbardziej z grupy A, jak jest jej za mało, to włosy się robią suche, słabe i łamliwe; a najważniejsze mikroelementy to cynk, żelazo i miedź. Teraz tylko jeść pyszne jedzonko z dużą zawartością tych składników i czekać na poprawę kondycji włosa. Powodzenia.
#3capivit a+e jest super,ale nie mozna go caly czas zazywac, w przerwach marchew zajadac i duzo oliwy z oliwek w menu i do salatek tez i powinno wystarczyc,
najlepiej jak najmniej uzywac suszarki tylko zeby same wlosy wyschly.
najlepiej jak najmniej uzywac suszarki tylko zeby same wlosy wyschly.
#4kto lubi soje ,bo ona pomaga w takich niedoborach ,
ja dodaje taka z puszki do salaty = warzywka ktore lubie i oliwa, czasem ser i ..............
polecam
ja dodaje taka z puszki do salaty = warzywka ktore lubie i oliwa, czasem ser i ..............
polecam
#5Wlosy kiepsko wygladaja i traca kondycje przy niedoborze cynku,
Przy niedoborach będą masowo "wyłazić", staną się słabe .
Mozesz kupic w aptece preparat z cynkiem i lykac ,a ja polecam pogryzanie pestek dyni - naturalne , smaczne zrodlo cynku
Przy niedoborach będą masowo "wyłazić", staną się słabe .
Mozesz kupic w aptece preparat z cynkiem i lykac ,a ja polecam pogryzanie pestek dyni - naturalne , smaczne zrodlo cynku
#6rzucilam sie na wyzwania - dieta dukana u mnie w domu idzie
ale troche gorzej wygladaja moje wlosy - juz jest miesiac innego jedzenia.jak u was , bo chce jeszcze z 2 miesiace takiej zasadniczej diety miec a potem juz wiecej luzu,tylko zeby mi to sie znowu na wlosy nie rzucilo.mysle ze po 1 miesiacu szoku a teraz juz powinny wrocic do normy
ale troche gorzej wygladaja moje wlosy - juz jest miesiac innego jedzenia.jak u was , bo chce jeszcze z 2 miesiace takiej zasadniczej diety miec a potem juz wiecej luzu,tylko zeby mi to sie znowu na wlosy nie rzucilo.mysle ze po 1 miesiacu szoku a teraz juz powinny wrocic do normy
#7zalezy czy masz wersje drastyczna czy te dluzsza lagodna, juz pisalam innym forumowiczon o super dzialani pestek dyni - moze je mozesz grysc wlosow szkoda
#8babeczko, dieta diukana była testowana przez moją siostrę, jak schudła 7 kilo - bardzo szybko, to teraz przytyła 10, oczywiście stosowała te wszystkie reguły typu ile kilo schudłaś tyle tygodni jakaś tam dieta specjalna. Efekt jojo niestety jest przy każdej diecie, a na włosy ta dieta jakoś nie rzutowała, jakoś sobie nie wyobrażam żeby jedzenie tylko białka coś na włosy pomogło.
#9wlasnie pisze ze dieta mi zrzuca kg ale przyokazji tez wlosy sa slabsze , na jedno dziala a drugie staje sie kiepskie
podjadam juz pestki,i juz mam okres bogatszego menu wiec licze ze wlosy sie unormuja
podjadam juz pestki,i juz mam okres bogatszego menu wiec licze ze wlosy sie unormuja
#10tak naprawdę to włosy potrzebują wszystkich witamin i minerałów, tak że podjadanie pestek nie wiem czy coś zmieni. Pestki same w sobie są dobre na włosy bo cynku mają dużo, tak słyszałam, ale jako dodatek do urozmaiconej diety a nie tylko biały serek i pesteczki.